Spleise tau

Hei,

I dag har jeg spleiset tau! Når jeg skal sette ut måleinstrument i vannet, trenger jeg en masse tau. Får å kunne feste tauene i hverandre må man spleise de i endene. Slik:

Foto: Elin Darelius Chiche

Det er litt vanskelig i begynnelsen, men man lærer fort!

Jeg må også programmere måleinstrumentene mine. Jeg må bestemme når,  hvor ofte og hvordan de skal måle. Jeg bruker en datamaskin for å snakke med instrumentene mine.

Foto: Elin Darelius Chiche

Dette er et termometer. Den måler temperaturen på vannet. Termometeren bruker lite batteri, så den kan måle ofte. Jeg har bestemt at de skal måle temperaturen hvert annet minutt i to år. Det
blir mange sifrer å holde rede på!

Foto: Elin Darelius Chiche

Det her er en strømmåler. Strømmåleren måler hvordan vannet strømmer. Det er et stort og tungt instrument. Man må være fire personer for å løfte den! Den bruker mye batteri, så den kan ikke måle så ofte. Den skal måle strømmen en gang i timen.

Foto: Elin Darelius Chiche

De her skal jeg også sette ut i vannet. De måler ingenting. Det er bare trebiter! De har jeg fått fra Camilla. Hun er arkeolog. En arkeolog er en forsker som leter etter gamle ting for å finne ut
hvordan man levde i gamle dager. Camilla prøver å finne igjen en båt som sank i Antarktis for lenge siden. Båten var av tre. Hun vil finne ut om båten fremdeles ligger havbunnen, eller om den har blitt spist opp av bakterier som lever i vannet.

Klem fra Elin