Sel med måleinstrumenter

Hei!

Nå er vi kommet nesten så langt sør som det går. Det er mye is,  og isen er tykk! Da er det vanskelig for kapteinen å kjøre båten. Kanskje må vi snu. For å se om det går an å fortsette, bruker vi et lite helikopter. Det lille helikopteret flyr høyt, høyt opp i luften  rundt båten. Helikopteret filmer isen under seg. Så kan kapteinen se på filmen og finne den beste veien gjennom isen! Lurt, eller hva?

Foto: Elin Darelius Chiche
Foto: Elin Darelius Chiche

Men akkurat nå ligger vi stille. De franske forskerne skal prøve å fange en sel! De skal klistre fast et måleinstrument på selens hode. Selen skal forske på havet for oss. Hver gang den dykker ned til bunnen for å spise, så måler den hvor varmt og salt vannet er!

klem fra Elin

Foto: Elin Darelius Chiche
Foto: Elin Darelius Chiche