På broen

Hei!

I dag har jeg vært på «broen» med kameraet mitt. Det er der kapteinen  står og styrer båten. Når kapteinen sover, er det Georgina som kjører båten. Hun har jobbet her på båten i fire år. Hver vinter* kjører hun  forskere til Antarktis. Hun liker godt å kjøre den store båten. Mest  liker hun å kjøre der det er is. Det er gøy – men vanskelig.

Jeg har også besøkt Marias laboratorium. Maria kommer fra Spania.  Hun er kjemiker. Hver gang CTDen og flaskene kommer opp fra havet, kommer hun og henter vann. Hun måler hvor mye oksygen det er i vannet.  Hun må være nøye når hun tar vann fra flaskene. Hvis det kommer en  eneste boble må hun begynne om igjen fra begynnelsen.  Dyrene i havet  trenger oksygen for å leve, akkurat som du!
Klem fra Elin
* Når det er vinter hjemme i Norge er det sommer i Antarktis. Då kan  man komme hit med båt. Om vinteren er det for mye is. Og det er mørkt  og kaldt.