Syd-Georgia

Hei!

Pingviner. Foto: Elin Darelius Chiche

I dag har vi sett land! Vi har kommet fram til «Sør-Georgia». Det er en øy med mange fjell og store breer. Der finns også en liten øy som heter «Bird Island». Det er engelsk. Det betyr Fugle-øyen. Det bor veldig mange dyr og fugler på den øyen.
På strendene er det fullt av pingviner og seler. Vi kunne høre fra båten hvordan de skrek til hverandre.

Sel. Foto: Elin Darelius Chiche

I luften er det fullt med fugler. De fleste er veldig, veldig store. Det er Albatrosser. De kommer til øyen om sommeren før å bygge reir og legge egg. Når ungene blir store flyr de ut over havet. De blir borte lenge. De kommer bare tilbake til øyen når de selv skal legge egg og bli foreldre. De største albatrossene kan bli mer enn tre meter*! Hvor lang er du?

Kjempepetrell. Foto: Elin Darelius Chiche

Jeg har tatt bilder av alle dyrene til dere!

Det bor ikke bare dyr og fugler på øyen. Det bor også noen forskere der. De ville gjerne treffe legen fra båten. Så legen og noen matroser dro inn til land i en gummibåt. Det så spennende ut!

Klem fra Elin

* Når man måler en fugl så måler man fra den ene vingespissen til den andre.