Til sjøs!

Hei!

Nå har båten gått fra land og vi er midt ute på havet! Alt vi kan se rundt oss er vann – og fugler. Det er mange fugler som flyr etter båten. Noen av dem er kjempestore. Det er albatrosser. De er veldig fine! Noen av de andre har allerede sett både pingviner og hval. Det har ikke jeg gjort enda.

Før vi dro fra havnen måtte vi trene på å gå i livbåtene. De er oransje og ganske store. Vi fikk også prøve overlevelsesdraktene. De var veldig store og litt vanskelige å ta på. Vi måtte hjelpe hverandre.

Jeg skal bo på båten i nesten syv uker. Jeg har fått egen lugar. På båter bruker man andre ord enn på land – lugar betyr «rom», kjøkkenet heter «messe», gulv heter «dørk»  og det store rommet der kapteinen styrer båten heter «bro». Jeg har hengt opp tegninger som Sara og Lea har tegnet på min lugar!

Det er mange forskere på båten. De fleste kommer fra Frankrike og noen kommer fra USA. Sjømennene som jobber på båten er fra England. Det er bare jeg som kommer fra Norge, så jeg må snakke engelsk eller fransk hele tiden.

2 thoughts on “Til sjøs!

  1. Hej moster! Det ska bli kul att läsa om din resa! Kram Alma, Ellen och Britta (Olle fattar ändå inget….,,)

Comments are closed.