Följ med på tokt till Antarktis!

Den 24 Januari  lämnar den britiska isbrytaren James Clark Ross hamnen i Punta Arenas, Chile och styr kosan söderut, mot Antarktis och  Weddell havet.
Ombord finns forskare från Frankrike och USA och så jag, en oceanograf från Universitetet i Bergen. Under sju veckor ska vi samla in data och forska på det kalla vattnet och isen där nere i söder. Vill du och din klass också följa med? Jag kommer skriva blogg här på skolelabben och berätta om livet ombord, om vår forskning och om den data vi samlar in. I anslutning till varje blogg kommer det finnas matte och fysikuppgifter som knyter upp till vad vi gör och som baserar sig på «riktig data», förhopnningsvis «live» från båten! Det kommer också finnas enkla försök och experimenter som du kan göra själv hemma i köket.

Elin Darelius Chiche

elin_penguin